pátek 15. září 2023

Amari a boj o korunu




Název: Amari a Velká hra 

Autor: B. B. Alston

Nakladatelství: JOTA

Žánr: fantasy

2.díl 

Nový ministr Bane se ujímá vlády a vypadá, že pro Amari nebude nic jako dřív. Bane totiž zbrojí proti všem čarodějům a snaží se je vytlačit ze společnosti. Aby toho nebylo málo Liga čarodějů tlačí na Amari, aby převzala korunu a vedla je proti ministrovi. Amari za začátku odmítá, ale brzy se ukáže, že by korunu mohl získat jiný mocný, a navíc velice nebezpečný čaroděj. Amari se proto zúčastní Velké hry, ve které jí může jít i o život. Ovšem je ochotná velice riskovat, aby se koruna nedostala do špatných rukou. 


Hned od začátku jsem se v knize velice rychle zorientovala a užívala si opětovné setkání s Amari a jejími přáteli. Autor píše opravdu čtivě a samozřejmě nechybí ani popisy originálního prostředí, kde se kniha odehrává. Amari i její kamarádka Elsie se během příběhu postupně vyvíjí a je pozoruhodné sledovat, jak uvěřitelně na okolní události reagují.

Kromě již známých postav se zde objevuje i mnoho nových postav. A Amari si bude muset dávat velký pozor na to, komu může věřit, jelikož ne každý, kdo se tváří jako její přítel jím doopravdy je. 


Příběh je plný akce a zvratů, takže se v knize pořád něco děje a čtenář se ani na minutu nenudí. Troufám si říct, že mě kniha bavila snad ještě více než první díl, a už teď se nemůžu dočkat pokračování. Jelikož si myslím, že se máme na co těšit, vzhledem k tomu, jak kniha končí. 

Myslím, že kniha se bude velmi líbit čtenářům Nikdyuš nebo Strážce ztracených měst. 


Za poskytnutí knihy v rámci spolupráce moc děkuji nakladatelství JOTA. 


5/5*

 

Žádné komentáře:

Okomentovat