neděle 20. srpna 2017

Rereading Harryho Pottera a kamene Mudrců


Asi 2 měsíce zpátky jsem založila novou rubriku s názvem Knižní články, ale dosud jsem do ní moc článků nenapsala.. Bude asi trochu jiný od těch ostatních, co normálně píši na blog. A bude tu i více obrázku, oproti normálním recenzím.

„Potřebujeme hodně statečnosti, abychom se postavili svým nepřátelům, stejně tolik ale i k tomu, abychom se postavili svým přátelům.“

Jistě všichni ví, že právě v roce 2017 slaví 20 let od vydání první díl celosvětově známé série Harry Potter.

U nás začalo nakladatelství znovu vydávat sérii Harry Pottera s novými obálkami, které jsou opravdu nádherné. Ani já jsem neodolala a koupila si první díl v novém vydání. Protože ta obálka je jednoduše úplně skvělá. V knize je dokonce i mapa, která ve starém vydání není. Nové obálky mají i další doplňkové knihy k této sérii.

„Pravda, to je něco krásného a strašného, a proto je nutné s ní zacházet s krajní obezřetností.“

Někteří z vás si možná všimli, že Humbook na facebooku uspořádal od 7. -20. 8. rereading Harry Pottera a kamene Mudrců. A tomuto tématu, jak většina z vás tuší, se bude tento článek věnovat.



O čem je první díl sem psát nebudu, protože ho jistě všichni znají, ať už ti, co četli knihu, nebo viděli film. Já četla první díl už před pár lety, takže jsem si už všechny pasáže z knihy nepamatovala. A film už jsem taky nějakou dobu neviděla, a navíc některé momenty z knihy ve filmu nepřekvapivě chybí
.
„Koneckonců, Ten-jehož nesmíme jmenovat dokázal velké věci - jistěže strašné, ale velké“

Takže, když Humbook uspořádal rereading HP a kamene Mudrců neváhala jsem a pustila se do čtení, a za necelé 2 dny jsem měla přečteno. Tak alespoň nemám to nové vydání doma zbytečně. Poprvé jsem knihu, jak už jsem zmiňovala, četla před pár lety nazpátek, takže pro mě byly některé pasáže z knihy opět nové. Ale věděla jsem, jak to celé skončí, to jsem si ještě pamatovala.

Rozhodně mám v plánu i rereading dalších dílů HP a ty nové obálky se mi vážně líbí a doma nemám všechny díly HP, některé jsem si půjčila z knihovny, tak mám v plánu si pořídit si nová vydání HP.

Do komentářů mi klidně napište, jestli jste se také zúčastnili rereadingu HP a kamene Mudrců. A jestli máte v plánu pořizovat si nová vydání HP.

2 komentáře:

  1. Harry Potter to je moje srdcovka :) Na re-reading mám docela chuť, asi si ho přečtu znovu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám Harryho Pottera také ráda a plánuji rereading celé série. :)

    OdpovědětVymazat