úterý 23. května 2017

Volání netvora kniha vs. film

Jak asi vetšina z vás postřehla, u nás je teď v kinech film Volání netvora, který byl natočen podle stejnojmenné knihy. A jelikož jsem tuhle knihu začátkem měsíce četla a napsla jsem na ni i recenzi. Rozhodla jsem se, po zhlédnutí filmu, udělat i kniha vs. film.

Třináctiletý Conor začne pravidělně sedm minut po půlnoci slýchat, jak někdo zpoza okna volá jeho jméno. Čekává na něj Poster undefined Volání netvora: Příběh životanetvor, není to ten, kterého Conor čeká, je to starý strom (tis), který roste za jejich domem. Conora též pronásleduje noční můra, která se mu zdá od té doby, kdy jeho maminku začali v nemocnici týrat neúspěšnými léčebnými procedurami. Volání netvora - Příběh životaNetvor, ale nechce Conorovi ublížit, chce mu pomoci. Bude mu vyprávět tři příběhy a na oplátku chce slyšet pravdu. Pravdu, kterou Conor před všemi tají.

Ve filmu všechny zásadní věci zůstanou nepozměněny, což je jedině dobře, akorát Conor rád kreslí, což v knize není, ale to mi vůbec nevadí. Film je plný emocí- jako kniha. Navíc Lewis MacDougall (Conor) tuto roli ztvárňuje velmi věrohodně. Opět je o malý kosek lepší kniha, ale pokud chcete vědět poměrně podrobně o čem kniha je, stačí se podívat na film a budete hned v obraze do nejmenšího detailu. Takže kniha se prakticky rovná filmu, žádný zásadní rozdíl mezi nimi není.

Žádné komentáře:

Okomentovat