úterý 23. května 2017

Papírová města
Kniha:
Název: Papírová města
Autor: John Green
Počet stran: 288
Vydavatelství: Yoli
Rok vydání: 2014
Žánr: Světová literatura, romány

Margo byla odjakživa hádankou,
ale nyní se stala záhadou,
Jenže existují stopy.

Hrdinou je Quentin Jacobsen, normální, tak trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou Margo. Ta mu pak jednoho dne nečekaně zaklepe na okno a vtáhne ho do podivuhodného dobrodružství. Když dívka další dny ve škole chybí, Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že pro něj zanechala určité stopy. Znal vlastně Margo? A co jsou papírová města, s nimiž se nyní stále setkává?

Když Margo zmizí, myslí si Quentin, že je to jen zase obyčejné zmizení na pár dní a pak se zase vrátí. To totiž Margo uměla zmizet na pár dní a pak se zase vrátit. Ale bzry pozná, že tentokrát je to jiné. Margo zanechá určité stopy. Plakát v okně, vytržená strana v atlasu... Podaří se na konec Quentonovi najít Margo? A přeje si vůbec, aby byla nalezena?

Quentin byl prostě a jednoduše zamilovaný do Margo, která ho ani moc neřešila. A rozhodne se ji za každou cenu najít, tak moc ji má rád. Margo jsem od začátku do konce knihy nechápala.

Knížka byla nejlepším Greenovým dílem, jaké jsem zatím četla (Hvězdy nám nepřály, Hledání Aljašky, Příliš mnoho Kateřin), ty už tak dobré nebyly.

Dávám 3\5 hvězdičky. Rozhodně to není nejhorší kniha jakou jsem četla, řadí se k těm středním knihám.

Film:
poster
Kniha opět lepší než film.
Film měl všechny hlavní scény včetně konce, jak se staly v knize. Ale jak už to tak u filmů bývá, vynechal spoustu méně důležitých scén a věcí. Přesto se mi film líbil. Pokud knihu číst nechcete, stačí se jen podívat na film a víte celkem jasně o čem knniha je. Jestli máte v plánu číst knihu, rozhodně si ji první přečtěte a pak se až koukejte na film. Mohlo by se pak stát, že by vás kniha nudila.

Žádné komentáře:

Okomentovat