úterý 23. května 2017

Výsledek obrázku pro půlnoční koruna
Název: Půlnoční koruna
Autorka: Sarah J. Maas
Vydavatelství: CooBoo
Počet stran: 400
Žánr: Sci-fi a fantasy
2.díl

Spousta z vás, kdo má rád Sarah J. Maas, má už asi přečtený druhý díl a nejspíš i ten třetí. Já jsem teprve na začátku třetího dílu. Ale i tak, už teď netrpělivě vyhlížím čtvrtý díl, který má za pár dní vyjít. a protože tady chci všechny díly pěkně zrecenzované, tak pokračuji tímhle druhým díle, sice jsem ho četla už na jaře, ale ještě si ho celkem pamatuju.

,,Jsou věci, které uslyšíme ušima, ale jiné zaslechne jen tvé srdce."

Celaena se v prvním díle stala královou bojovnící a je jí i nadále během druhého dílu. Celaena musí tudíž zabíjet každého, kdo se králi zprotíví. Takže za něho dělá všechnu špinavou práci. A jednou dostane Celaena za úkol zabít Archera. Celaena už Archera zná z dřívějška. Ale čím se zprotivil králi? Co uděl? Dokáže Celaena zabít Archera? Navíc Celaena rozehrává smrtelně nebezpečnou hru, protože se snaží přijít na kloub jeho tajemství. Jelikož je mimořádně krutý a jeho chovaní ovládá tajemné zlo.

,,Ovládana zlem. Vázaná povinností. Rozpolcená láskou."

V téhle knize mi přišlo, že Celaena už více dospěla oproti minulému dílu. Také se z ní stal ten nelítostný zabiják, jak nám sliboval též první díl, i když nakonec se v prvním dílu skoro žádné velké zabíjení nekonalo. Dokonce jsme se konečně zbavili i milostného trojúhelníku, který byl v minulém díle naznačen. Ale i tak bylo v knížce celkem dost milostných scén. Takže nás rozhodně v tomhle směru autorka o nic neochudila.
A co nakonec tak ke skvělé knize dodat? Rozhodně byla lepší než první díl a doufám, že ten další díl bude ještě lepší. (Zatím vypadá, že jo.)

A hodnocení: 10/10

Žádné komentáře:

Okomentovat